Koppány - Völgyi Vadűző Erdélyi kopó kennel

headerphoto
 
„Ifjú szerelmeim sorra feledni tudtam. De látom még ma is a harmat-este útban, ahogy vadászkutyám a fény felé szalad”                                                                                                                                                                        Francis Jammes (1868 – 1938)

                                                                  

Szigeti Adrienn vagyok Somogy megyében egy kis faluban Siófok mellett élek, 2006 óta elkötelezett híve vagyok az Erdélyi kopó fajtának!
Első Erdélyi kopóm Kutasföldi Szilaj Cinkos- barátság egy életre, Ő 2,5 évesen került hozzám  elég szomorú sorsú kutyaként, de mára már misem látszik ebből.  Együtt tanultuk meg hogy kell egy kopónak és egy kopóval viselkedni!
Magunk mögött tudhatunk vizsgákat versenyeket kiállításokat, ahonnan  néha szomorúan és néha mosolyogva tértünk haza!
Időközben  2011-ben  megalakult a a Koppány Völgyi Vadűző Kennel amelynek két alapítója Cinkos és  lánya Fürge, Ő a Bükkaljai Vadűző kennel-ből költözött hozzánk.
Kutyáim mellett én is megtanultam vadászni , ezért remélem sok közös vadászélményben lesz még részem velük az eddigi felejthetetlenek mellett!!
Kennelem fő irányvonala az Erdélyi kopó széleskörű megismertetése és népszerűsítése vadásztársaim körében. Szeretném ha minnél több vadász ismerné fel ennek a csodálatos vadászkutyának az értékeit!
Számos hajtásban veszünk részt minden szezonban, nagyrészt somogyban nyilt területű hajtásokon ahol van lehetősége egy erdélyi kopónak megmutatni miért is olyan értékes.
Több sikeres és sikertelen utánkeresésen  is túl vagyunk már, a sebzett  vad utánkeresése és terítékre hozása az egyik legnehezebb feladat mint vezető és mint kutya számára, az erdélyi kopó természetesen  nem véreb, de alkalmas az utánkeresés nemes feladatának ellátására is.
Kutyáink:

Kutasföldi Szilaj Cinkos: Erdélyi kopó

Bükkaljai Vadűző Fürge: Erdélyi kopó

Cannus Lupus Irigy „Büszke": Erdélyi kopó

Sara Dara: Szávavölgyi kopó

Zádor: Szávavölgyi kopó
                                                                                             Tisztelettel: Szigeti Adrienn
Booking.com

Ingyenes honlapkészítő

Ez a weboldal a www.oldalunk.hu honlapkészítővel készült.